Візьміть дюжину найкращих емоцій. Ретельно відберіть тільки ті, що позбавлені розчарувань, злопам'ятності та злості.
Після того, як ви відібрали ці дванадцять емоцій, розділіть їх на п'ять (або шість чи сім) уроків, які вам доводиться проводити кожного вашого робочого дня.
Додайте до кожного свого уроку:
- 12 порцій мудрості,
- 11 порцій терпіння,
- 10 порцій хоробрості,
- 9 порцій працездатності,
- 8 порцій оптимізму,
- 7 порцій відданості своїй справі,
- 6 порцій вільнодумства,
- 5 порцій доброти,
- 4 порції відпочинку й турботи про здоров'я,
- 3 порції гумору,
- 2 порції такту,
- 1 порцію віри в кожного свого учня.
Для того, щоб додати гостроти та насолоди вашому уроку,
додайте до нього ложечку гарного настрою, скибку нерозсудливості, за смаком розваги,
обов'язково додайте гри й рясно посипте все гарним добрим гумором.
А тепер налийте любов до дітей і збийте все енергійними
рухами, не допускаючи застою.
Поставте вашу страву на вогонь дитячих сердець.
Прикрасьте свою страву посмішками, родзинками та гілочками радості.
Перед подачею учням урок сервірується спокоєм, самовідданістю
та професіоналізмом учителя.
Чітко додержуйтесь цього рецепту, у точності дотримуючись інгредієнтів
страви при підготовці кожного свого уроку.
Приємного вам апетиту, шановні колеги!
Апетиту до вчительської праці та творчості!
|